Knuffelcursus

Nadat Alie en ik terugkwamen van een ‘Houd me vast’ opleiding, vroeg iemand: wat was dat precies voor opleiding? Dat is een soort knuffelcursus, zei ik voor de grap.

In werkelijkheid is het een train de trainer-opleiding om een EFT-relatiecursus te kunnen geven. Zo’n relatiecursus fungeert als een soort APK voor stellen die verdieping zoeken in hun relatie. Met deze bewezen aanpak van Sue Johnson doorbreek je negatieve patronen en krijg je weer verbinding op gevoelsniveau. In deze cursus werk je vooral samen met je partner, maar je krijgt wel dingen toegelicht in groepsverband. Het mooie is wel dat er in een één op één sessie begeleiding langskomt om je als koppel te helpen snel tot de kern te komen.

Zelf doen

In de voorbereiding voor het geven van deze ‘Houd me vast’ cursus zijn we alle onderwerpen ook samen zelf weer eens door gelopen. Dat levert toch elke keer wat op, ook als je al langer bezig bent met je relatie, zoals wijzelf. In de cursus komen onderwerpen aan bod zoals: liefde en hechting, duivelse dialogen, terugkijken op een crisis en pijnlijke momenten uit het verleden loslaten.  Wat verhelderend om dan onze diepste hechtingsbehoeften heel expliciet te maken. En herkenbaar als we voorbeelden bespreken waarin onze duivelse dialoog zich manifesteert. En hoe makkelijk kun je bijna weer woorden krijgen over die situatie waarin dat heftig naar voren kwam! En aan de andere kant is het erg verbindend om een oefening te doen om aan pijnlijke momenten een plaats te geven. Juist als je al langer bij elkaar bent en niet alles meer zoveel woorden geeft, is dit verrassend goed om te doen.

Houd me vast in Delft

Om die reden zien we er ook naar uit om een tweedaagse 'Houd me vast cursus' te geven op 7 en 14 oktober. Er worden er landelijk meerdere dit najaar aangeboden, zie EFT Nederland, maar er zijn er maar weinig in het westen van het land. Woon in je dit deel en heb je interesse, grijp dan je kans om hem in Delft te volgen. Mocht je interesse hebben, stuur dan even een persoonlijk berichtje. Meer informatie vind je hier.

Toen me een tijdje later gevraagd werd hoe onze knuffelcursus was geweest, viel ik even stil. Knuffelcursus? O ja, dat had ik gezegd! Inderdaad, het was een mooie opleiding. Alleen leerde deze opleiding ons dus niet hóe we moesten knuffelen. Toch was het effect ervan dat ik wel weer vaker de neiging voelde om dat te doen.

EFT relatiecursus Houd me vast Delft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *