Loopbaan en studie coaching Delft

Opgesloten?

Soms kom je erachter dat je best goed bent in je werk, maar dat het je niet veel energie (meer) geeft. Maar ja, anderen geven je terug dat je er zo goed in bent en je krijgt er dus veel waardering voor. En ja, wat zou je anders moeten? Je weet tenminste wat je hebt en dat voelt ook wel vertrouwd.

Soms ben je aan een studie begonnen en na een tijdje merk je dat je motivatie achteruit is gegaan. Het kost je veel moeite om jezelf aan de gang te houden, je stelt veel uit en bij het vooruitzicht van de banen die je met je studie kunt doen, word je ook niet echt warm. Maar ja, het was al zo’n crime om sowieso een studiekeus te maken. Wat zou je in vredesnaam dan moeten gaan doen?

Begin bij het begin

De loopbaan/studie coaching die ik bied, begint met je de fundamentele vragen te stellen:

  • wie ben ik?
  • wat wil ik?
  • wat kan ik?

De antwoorden daarop geven nl. richting bij het selecteren van vacatures, studies, mensen met wie je wilt netwerken etc. Ook al heb je je die vragen eerder gesteld, het loont vaak de moeite die verder uit te diepen, juist als je voor je gevoel op een dood punt gekomen bent.

Als het meer gaat over ongemak in je privé leven of over stress dan wel burn-out klachten, zie dan de pagina’s life coaching Delft respectievelijk burn-out coach Delft.

Richting

Die verdieping komt tot stand via de coachgesprekken, waarin ik je de juiste vragen stel en doorvraag en met behulp van verschillende oefeningen en opdrachten, zoals een waardenoefening, het ontdekken van je persoonlijke missie, het ophalen van feedback, reflectieverslagen maken enz.

Dat leidt dan tot een persoonlijk profiel, wat je in je CV kunt opnemen.

Concretisering

Als de basis voldoende helder is, kunnen we concrete vervolgstappen afspreken hoe je de mogelijkheden in de gewenste richting verder helder krijgt. Vanuit mijn brede ervaring in verschillende werkvelden kan ik je goed spiegelen of een bepaalde functie aansluit bij je profiel en je wensen. Ik heb ook ruime ervaring vanuit HR en als leidinggevende met het selecteren van mensen om je goed voor te bereiden op gesprekken en te begeleiden bij het schrijven van een brief en CV.

Aanpak

Als je je bij mij aanmeldt, ga je vooral de diepte in bij jezelf en kun je vandaaruit veel makkelijker passende mogelijkheden selecteren. Afhankelijk van je behoefte kan ik je daar meer of minder begeleiding in bieden totdat je een duidelijk pad voor ogen hebt of tot je een andere baan gevonden hebt. De frequentie van de coachgesprekken wordt steeds afgestemd op wat er in de betreffende fase nodig is en wat jouw wens daarin is. In het hele traject wordt veel van je eigen inzet gevraagd.

Neem contact op met Wim de Jager, loopbaan en studie coach in Delft

Wil je iets anders, maar je weet niet wat? Of heb je het gevoel dat je in de verkeerde baan of studie bent beland?  Kortom heb je een drive en wil je ermee verder? Of heb je vragen over wat je mag verwachten? Neem dan contact op met Wim de Jager. Je kunt me ook bellen of appen op 06 20 600 668.

De praktijkruimte van coachpraktijk Wim de Jager bevindt zich aan de Van Kinschotstraat 3, 2614 XJ Delft. Dit ligt aan de kant van Rijswijk en Den Hoorn en is eenvoudig te bereiken vanuit Den Haag, Rotterdam, Westland en Zoetermeer. Er is voldoende parkeerplaats voor de deur.