Als je elkaar al langere tijd moeizaam bereikt en je jezelf ook vaak niet begrepen voelt, hoe kom je daar dan uit? We gaan samen concreet kijken hoe het komt dat jullie elkaar moeilijk bereiken. En je krijgt concrete handvaten en oefeningen om mee aan de slag te gaan.

En zodra je nieuw gedrag oefent, merk je misschien dat als je moe bent of gestrest, er vaak een minder constructief deel van jezelf naar voren komt. Wat is er dan voor nodig om het stuur weer over te nemen en vanuit je gezonde, volwassen zelf te reageren?

 

Behoeften

Met de communicatie staat of valt een relatie. Maar waar gaat het nu precies mis en hoe verbeter je die dan concreet? Aan de hand van heel duidelijke modellen en oefeningen werken jullie eraan om uit te spreken waar het je echt om gaat. Het gaat uiteindelijk meestal niet zozeer over een bepaalde irritatie, maar over je onderliggende gevoel of behoefte erbij. Dat kan van alles zijn, zoals je bv niet serieus genomen voelen of iets anders. En je leert om niet steeds meteen op de inhoud van wat de ander zegt te reageren, maar eerst door te vragen naar wat de ander beweegt. En als je je echt stoort aan het gedrag van de ander, hoe zeg je het dan zo dat het niet aanvallend overkomt?

Daarnaast zullen we werken aan het helder maken van jullie beider behoeften en verwachtingen van je relatie, die vanuit je eigen ontwikkeling belangrijk voor je zijn. Je neemt vaak meer van je gezin van herkomst mee dan je je realiseert. En wat heeft ieder nodig om vanuit het gezonde, volwassen deel te blijven reageren en niet vanuit een gekwetst kindsdeel of overlevingsmechanisme? Want dan kan er (weer) een evenwichtige en intieme verbinding bestaan.

 

Doel

Het is niet gek waar jullie tegenaan lopen. Als ervaren begeleider bieden we jullie erken­ning, verheldering en humor. Zodat je het spoor (her)vindt met meer verbinding, balans, ruimte en plezier in je relatie.

Kortom, als je op zoek bent naar een therapeut die…

  • een praktische aanpak met concrete stappen voorstaat
  • die je ruimte en erkenning biedt
  • toegankelijk is en die je makkelijk in vertrouwen neemt
  • met humor de zaak zo nu en dan wat lichter kan laten schijnen
  • je wil helpen onderliggende patronen te herschrijven

neem dan eens contact op voor een vrijblijvende intake.

In een intakegesprek kun je kijken of het klikt en wat een van ons voor jullie kan betekenen. Mocht je dan niet verder willen of als we reden zie om jullie door te verwijzen, dan is de intake kosteloos. Wil je wel verder, dan is dat het eerste gesprek.

 

Neem contact op met Wim of Alie de Jager, relatietherapeut in Delft

Herken je wat van de bovenstaande situatiebeschrijvingen? Of heb je vragen over wat je mag verwachten? Neem dan contact op met Alie of Wim de Jager via contact. Je kunt ook bellen of appen op 06 20 600 668.

De praktijkruimte van coachpraktijk Wim de Jager bevindt zich aan de Van Kinschotstraat 3, 2614 XJ Delft. Dit ligt aan de kant van Rijswijk en Den Hoorn en is eenvoudig te bereiken vanuit Den Haag, Rotterdam, Westland en Zoetermeer. Er is voldoende parkeerplaats voor de deur.