Opvoedcoach Delft

Vraag

Als je kind gedrag vertoont, dat je lastig vindt,

als je merkt dat er negatieve patronen ontstaan tussen jou en je kind,

als je wel eens uit je slof schiet en ondanks spijt je dat later toch weer gebeurt,

als je je kind gewoon graag weer positiever wilt benaderen,

als je soms worstelt met het op een gezonde manier grenzen te stellen,

als je je afvraagt of je wel de vader of moeder bent die je wilt zijn,

als je het moeilijk vindt om zelf in balans te blijven,

als je wel eens het gevoel hebt dat je stank voor dank krijgt voor alles wat je doet,

als je geen moment meer voor jezelf hebt, laat staan voor elkaar,

als je kind maar steeds niet inslaapt of doorslaapt,

als je meer harmonie en rust in je gezin wilt,

misschien is het dan tijd om eens uit je bestaande patronen te stappen en iets te doen wat je nog niet eerder hebt gedaan.

 

Aanpak

Als eerste is het dan van belang rust te creëren. Daarbij is het goed om te ontdekken in wat voor patronen jij met je kind verzeild bent geraakt. Kun je ook achter het gedrag van je kind kijken? Met bijvoorbeeld een positieve opvoedondersteuningsmethode zoals triple P, leer je een negatieve spiraal te doorbreken. En waar jij gaandeweg anders omgaat met het gedrag van je kind, gaat je kind daar ook anders op reageren.

Verder leer je ook positiever naar je eigen rol als vader of moeder te kijken. En daarbij voor jezelf te zorgen. Ik help je bewust te worden wat er bij jezelf gebeurt, wat maakt dat je reageert zoals je reageert? Daarbij laat ik je vaak met een lichaamsgerichte aanpak ervaren wat je feitelijk waarneemt en voelt in je lijf.

En vervolgens bespreken we handvaten om het anders te doen in de thuissituatie en wat je daarvoor nodig hebt om die toe te passen. We volgen samen gaandeweg hoe dat heeft uitgepakt en gaan steeds een stapje verder. Totdat de negatieve spiraal is doorbroken en er een positie­vere trend is ingezet. Waarbij jij leeft vanuit de ouder die je zou willen zijn.

 

Resultaat

Als het patroon is omgebogen in een positieve trend, levert je dat veel energie op.

Met meer regie in plaats van achter alles aan blijven hollen, heb je ook meer overzicht. Verder geeft een positievere sfeer in huis ook veel rust en draagt het bij aan het ervaren van meer harmonie. Dat gaat samen met een positiever zelfbeeld als ouder en een positievere manier van kijken naar je kinderen. Kortom dat alles levert meer balans en ontspanning op voor jouzelf en je gezin.

Meerwaarde

Ik kan toch ook goed met een vriendin hierover praten? Dan krijg ik ook vaak goede tips. Top, als dat voor je helpt.

Als je merkt dat het daarna toch lastig is om je gedrag consequent aan te passen, kun je ook professionele opvoedondersteuning overwegen. Daarmee start je een traject waarin je dingen structureel aanpakt, je concrete handvaten krijgt, je je bewuster wordt wat er bij jezelf gebeurt en waarom, je er geregeld gesprekken over hebt en je spart met iemand die veel ervaring heeft met opvoeding en verschillende methodieken kent.

Neem contact op met Alie de Jager, opvoedcoach in Delft

Herken je wat hier staat en wil je ermee verder? Of heb je vragen over wat je mag verwachten?
Neem dan contact met me op. Je kunt me ook bellen of appen op 06 167 222 76.

De praktijkruimte van onze coachpraktijk bevindt zich aan de Van Kinschotstraat 3, 2614 XJ Delft. Dit ligt aan de kant van Rijswijk en Den Hoorn en is eenvoudig te bereiken vanuit Den Haag, Rotterdam, Westland en Zoetermeer. Er is voldoende parkeerplaats voor de deur.