Voor een antwoord op die vraag, kun je het beste ook de reacties van klanten lezen, zie de referenties onderaan.

Wim de Jager

Ik zoek vaak de verdieping op, omdat ik geloof dat als er iets geraakt wordt in de onder­lig­gende patronen je tot nieuw (automatisch) gedrag kunt komen. Veelal gaat het dan over identiteit (eigenwaarde) of missie. Hoe je doet en hoe je je voelt, hangt sterk samen met hoe je naar jezelf kijkt en hoe je betekenis aan het leven geeft. Je gedrag verbinden met je missie, kan heel veel ruimte en energie opleveren. In de begeleiding ga ik graag voor zulke structurele verbeterin­gen, waarbij ik wel aansluit bij jouw wensen als cliënt.

Een belangrijke basis voor de therapie is dat het veilig voelt en daar draagt een goede intake aan bij. Die start met een korte kennismaking en gaat verder met het verkennen en verdiepen van de vraag. Vaak geven cliënten me terug dat ze zich snel veilig voelen, dat ze me soms dingen toevertrouwen, die ze nog aan niemand anders verteld hebben. In de begeleiding vind ik het daarnaast belangrijk om oordeelloos te spiegelen wat me opvalt. Dingen onbenoemd laten helpt namelijk niet veel verder.

Ik ben verder thuis in een analytische denkwereld, leg makkelijk verbanden en ben snel van begrip. Het verbinden van denken en voelen vind ik daarbij wel belangrijk.

De basis van het coachen heb ik geleerd tijdens een opleiding coaching voor managers in 2009 bij de School voor coaching. Ik heb dat verder uitgebouwd tijdens twee NLP opleidingen, nl. de Practitioner en de Master Practitioner van 2012-2015.  Een training De Taal van het lichaam in 2017 heeft dat verder verdiept. Daarnaast ben ik in 2020 geschoold in Teamcoaching. In 2020-2022 heb ik een opleiding lichaamsgerichte Traumatherapie gevolgd. Daarnaast heb ik een opleiding tot EMDR-therapeut gevolgd.
Intussen ben ik zelf als coachee ook meerdere malen gecoacht en dat heeft me veel opgeleverd. In de loop van de tijd heb ik verder veel verschillende communicatie­- en managementtrainingen gevolgd. De eerste studie die ik oorspronkelijk heb afgerond, heeft een heel andere achtergrond, nl. Technische Natuurkunde aan de TU Delft.

Hoe ik zelf als mens in het leven sta? Ik ben ervan doordrongen hoe fundamenteel het is dat ik me geliefd en geborgen voel. Door mijn geliefden om me heen en, voor mij als christen, door God. Dat ik daarvoor niet eerst aan allerlei criteria hoef te voldoen, geeft mij enorm veel ruimte. Het biedt me veerkracht, vergevingsgezindheid en vertrouwen, vanuit het besef dat ik elke dag met een schone lei een herstart kan maken.

Drijfveer
Het geeft me veel energie en voldoening om met een cliënt constructief in interactie te zijn. Liever gericht op duurzame heling dan op een ad hoc oplossing. Dat vraagt meer tijd, maar levert ook meer op. Ik krijg er veel energie van om een veilige bedding te bieden, om momenten van verlichting en ontlading mee te maken en om iemand te begeleiden bij het zetten van structurele stappen. Mijn insteek is om iemand op een speelse, ontspannen en soms vrolijke manier te begeleiden.

Alie de Jager

Als ervaren jeugdverpleegkundige heb ik plezier in het coachen van ouders. Ouders met opvoedvragen of ouders die in het spitsuur van hun gezin zichzelf wat zijn kwijtgeraakt bijvoorbeeld. Mijn eigen ervaring bij het opvoeden van 3 kinderen komt hier vanzelf in mee. Eén van de belangrijke lessen die ikzelf geleerd heb in het opvoeden? Kinderen hebben een sterke moeder nodig. Dus ben ik ook met mezelf aan de slag gegaan.
Verder coach ik graag stellen die hun relatie willen verbeteren.
Mijn manier van werken is dat ik op een rustige manier snel tot de kern kom. Waarna we samen toewerken naar concrete verbeteringen. Met openheid, humor en nabijheid versterk ik de positieve kanten van de ander. Ik krijg vaak terug dat ik warmte uitstraal, goed kan luisteren, aandacht heb voor mensen en goede vragen stel. Mensen geven me vaak snel het vertrouwen.

Vaak helpt het goed om te benoemen wat er in het hier en nu gebeurt, op gevoelsniveau. Daardoor krijgt een gesprek verdieping en kom je tot nieuwe inzichten. Een lichaamsbewuste insteek, die ik vaak gebruik, versterkt dat nog eens.

Ik ben opgeleid als coach bij de Academie voor Coaching en Counseling. Daarnaast heb ik een training Taal van het lichaam bij de 1e verdieping gevolgd. Op het gebied van opvoedingsondersteuning ben ik gecertificeerd triple P coach, een aanpak gericht op positief opvoeden. En verder ben ik ervaren in het geven van ouderbegeleiding via Stevig Ouderschap. Mijn oorspronkelijke achtergrond is die van hbo verpleegkundige.

Wat klanten zeggen over coach Alie

Wij kunnen het een ieder aanraden om soms even een soort van APK te hebben in je huwelijk of relatie. Na 12 jaar samenzijn heeft het ons geholpen op een hoger niveau te komen in ons huwelijk. Wij zijn Wim en Alie daar erg dankbaar voor en er waren niet eens veel sessies nodig om te komen waar we samen nu staan.
Wim en Alie zijn fijne mensen in contact. Zij staan open en zoeken samen met jou naar de mogelijkheden.
Ik raad Wim en Alie aan voor mensen die wat “struggles” ervaren in hun huwelijk/relatie en hier bovenop willen komen.

aug 2023
- Carlijn en Ronald

Wim en Alie namen de tijd voor ons en wisten heel helder en herkenbaar ons bewust te maken van bepaalde patronen in onze relatie. Hun uitleg van EFT hielp ons om ons bewust te worden van welke emoties er in onszelf en de ander een rol speelden. Het heeft ons erg geholpen. Wim en Alie doen dat zonder oordelen, en het voelde heel vertrouwd om daar samen te delen.

juni 2023
- NPS

Wat klanten zeggen over coach Wim

Ik wilde in contact komen met mijn gevoelens, met mij zelf en anderen.
Met dit verlangen liep ik al een behoorlijke tijd rond en het had mij al heel veel moeite gekost te ontdekken dat ik die gevoelens wel had maar niet toeliet. Uiteindelijk hulp op het internet gezocht en Wim gevonden. Samen aan de slag gegaan. De sfeer was prettig en veilig, direct al bij het intakegesprek was er een klik en kon mij openstellen. Wim een rustige en vriendelijke persoonlijkheid. Met goed invoelend vermogen, kan de vinger op de gevoelige plek leggen, maar laat ook zien wat er wel goed gaat. Hij heeft mij geleerd dat ik over mijn gevoel heen denderde, dat ik kan vertragen om te voelen een bijzondere vorm van bewustwording. Dat ik alles als vanzelfsprekend aannam maar dat er veel is om dankbaar voor te zijn. Er is best een heleboel positiefs gebeurd en kan dankzij de hulp van Wim mijn ontdekkingstocht voortzetten.

Den Hoorn, januari 2024
- Cees

Zeer bekwame coach die door middel van praktische oefeningen mij inzicht heeft gegeven in wie ik ben, wat ik wil en waar bepaalde gedragingen vandaan komen. Daarnaast heeft hij mij geholpen om mijn communicatieve vaardigheden te verbeteren en goed te luisteren naar mijn gevoel. Ook heb ik verschillende handvatten/tools aangereikt gekregen die ik in kan zetten wanneer het minder goed met mij gaat.

Rijswijk, juni 2023
- Jeroen

De aanleiding waarom ik bij Wim kwam was werk gerelateerd en had  te maken met mijn persoonlijkheid en mijn kwaliteiten die ik op mijn werk inzette.

Ik ben op reis gegaan met Wim om verschillende karaktertrekken van  mijzelf verder te “ontdekken” en verder uit te pluizen. Dat ging met vallen en opstaan en was niet altijd leuk, maar zeker waardevol.

Ik heb geleerd om ook meer naar mijn gevoel te luisteren i.p.v. vooral naar mijn hoofd/verstand en dat gevoel ook veel meer uit te spreken naar anderen. Daar kwamen hele mooie gesprekken uit voort met écht contact en verbinding met de ander.

Ik heb Wim ervaren als een warme integere coach die met geduld naar je luistert en dan de vinger op de zere plek kan leggen. Hij gaf mij het gevoel dat ik mijzelf kon zijn met al mijn “plussen en minnen”. Het gereedschap wat ik onderweg heb opgepikt neem ik mee naar mijn toekomstige werkomgeving om het daar goed in te kunnen zetten.

Delft, mei 2023
- Alfred

De gesprekken met Wim hebben me echt geholpen en verrijkt! Ik heb het gevoel dat ik er echt mee verder kwam en er mee verder kan.

Kapelle, apr 2023
- Arnout

Ik vond de gesprekken met Wim erg prettig, doordat hij zowel luistert naar verbale als non-verbale communicatie. Hij weet een spiegel voor te houden, maar ook met humor een gespannen situatie te ontladen.
Voor mij was het heel behulpzaam een coach te hebben gevonden die ook bekend was met traumatherapie. Hierdoor konden beide goed geïntegreerd plaatsvinden.

Pijnacker, feb 2023
- Jaap

Wim is een erg prettige coach. Hij is vriendelijk en empathisch en is heel goed in staat om je hulpvraag te doorgronden. Tijdens de sessies is hij kritisch waar nodig en begripvol. Hij lost je problemen niet voor je op, maar houdt je juist een hoognodige spiegel voor waardoor je hier zelf toe in staat bent. Wim heeft ons als stel geholpen om een goed leerdoel te formuleren en was heel goed in staat om een inschatting te geven hoe lang het zou duren om hiernaartoe te werken. Wim heeft ons enorm geholpen en hier zijn wij hem heel erg dankbaar voor.

Rijswijk, oktober 2022
- Tamar en Johan

Wim is een uitermate fijne en bekwame coach, die uit een heel palet aan gereedschappen kan putten om je op weg te helpen met je coachvraag. Daarbij prikkelt hij je door de juiste vragen te stellen en zorgt hij voor een veilige en ongedwongen sfeer, waarin mooie dingen organisch tot stand komen.

Rotterdam, september 2022
- Frans

Wim is een prettige man bij wie wij (stel, eind 20) zeer snel (binnen een week) terecht konden voor een (vrijblijvende) kennismaking. Hij luistert, helpt bij het formuleren van een persoonlijke vraag waarop jij tijdens de relatietherapie antwoord wil krijgen; bijvoorbeeld hoe kan ik mijn eigen grenzen aangeven, zonder daarbij de grenzen van een ander te overschrijden?
Wij hadden moeite om de de stap naar therapie te zetten maar voelden ons snel op ons gemak bij Wim. Hij heeft ons effectief en snel geholpen met onze communicatie en gevoel.
Het traject was op maat; frequentie en aantal afspraken is dynamisch, en de keuze van het voortzetten van het traject was te allen tijde aan ons.

Delft, juni 2022
- Jojanneke & Toine

De intuïtieve manier van werken van Wim heb ik als heel prettig ervaren. Hij voelde goed aan wanneer ik wel of niet open stond voor een opdracht of oefening en schakelde waar nodig. Met rust, openheid en humor heeft hij me vanaf de intake het gevoel gegeven dat ik hem kan vertrouwen en mezelf kan zijn.
Wim heeft me met allerlei oefeningen en modellen meer inzicht gegeven in mezelf en mijn handelen. Waarbij hij me handvatten verschafte om meer balans te vinden en mijn grenzen beter te bewaken en aan te geven.
In dit voor mij lastige proces heeft Wim me op respectvolle wijze begeleid, waarbij er ruimte was voor een lach en een traan. Dank daarvoor.

Rotterdam, juni 2022
- Anneke

Wim is een super goede coach, met wie het fijn samenwerken is. Zo voelde het: dat we samen aan het werk waren om mijn coachvraag te beantwoorden.

Wim kan erg goed luisteren en de grote lijn van een gesprek bewaken. Tegelijkertijd legt hij soms de vinger bij één enkel woord, één enkel gevoel, waar je zelf overheen zou kijken. Hij schakelt moeiteloos tussen details en grotere verbanden. Als het nodig en helpend is, geeft hij een stukje theorie of een achtergrondverhaal.

Als supervisor heeft Wim me geholpen om mijn communicatiestijl nog eens onder de loep te nemen. Wat is de inhoud? En welke processen spelen non-verbaal, ‘onder tafel’, een rol? Het heeft me verder gebracht om daar op in te zoomen.

Ik heb het gevoel dat ik als mens, en dus ook in mijn werk, weer wat stapjes verder gekomen ben. Ik kan het iedereen aanraden om met een coachvraag naar Wim toe te gaan. Het zal je altijd verder brengen!

Pijnacker, maart 2022
- Matthijs

Ik kwam op een punt in mijn leven dat het tijd werd eerlijk naar mezelf te kijken. Ik kwam terecht bij Wim. Hij luisterde, stelde eerlijke en goede vragen, vatte samen en vroeg door. En was niet bang de confrontatie aan te gaan, als nodig op het scherpst van de snede. Ik ontdekte tijdens mijn gesprekken met Wim dat ik geliefd ben, mooi gemaakt en kostbaar.
Tijdens de gesprekken kreeg ik te maken met een naar voorval wat resulteerde in een shocktrauma. Wim was uitstekend in staat met beide processen om te gaan, onderscheidde hoofd- en bijzaken. Het resulteerde in een goed en voorspoedig herstel.

Ik heb mijn traject bij Wim afgerond. Ik ervaar diepe waarheid over mijn ‘zijn', heb meer fundament onder mijn bestaan. Sommige onderwerpen zullen ‘thema’s’ blijven. Ik merk daarom nu hoe waardevol de handvatten zijn die Wim me tijdens het traject heeft aangereikt. De handvatten geven me de mogelijkheid en het vertrouwen om zèlf op een goede manier met die thema’s om te gaan.

Delft, okt 2021
- Elsa

Wim was voor mij de ideale coach. Begripvol, empathisch, vriendelijk maar ook confronterend wanneer dat nodig is. Hierdoor voelde ik me voldoende gesteund en tegelijkertijd gemotiveerd om anders om te gaan met situaties.

Hij daagde me uit om zelf te gaan nadenken over situaties en hoe die op te lossen. Ik heb het gevoel dat hij daarbij goed keek naar hoe ik in elkaar steek, hoe ik het beste leer. Daardoor sloot het traject goed aan bij mijn behoeften. Hij gaf daarbij praktisch toepasbare tips waardoor ik op dat moment concrete situaties beter de baas kon. Maar daarnaast heeft hij mij ook inzicht gegeven in dieperliggende oorzaken voor hoe ik mij voel en reageer op situaties op het werk maar ook privé.

Hierdoor voel ik me beter in staat om ook in de toekomst soortgelijke omstandigheden het hoofd te bieden en het minder ver te laten komen.

Ik ben hem vooral dankbaar voor het feit dat ik milder voor mezelf en anderen ben geworden. Ik heb een positiever zelfbeeld gekregen en ben minder kritisch en meer vergevingsgezind naar mijzelf en naar anderen.

Rotterdam, april 2021
- Alex

Wim is een fijne, betrokken en vaardige coach. Na een aantal gesprekken had hij goed door wat er mis ging bij me en wist hij me op een goede manier mee te nemen dit onder ogen te zien. Ook gaf hij effectieve opdrachten die ik zelf niet direct zou bedenken, maar die me wel hielpen om te veranderen. Door een zelfreflectie te laten schrijven voor elk gesprek had ik het idee dat de gesprekken meer diepgang kregen en dat ik ook alles kon delen wat er op m’n hart lag.

Ik ben gegroeid in het herkennen van verkeerde neigingen, in het accepteren van mezelf en het omgaan met negatieve gevoelens. Dat Wim ook een broeder in het geloof is gaf een extra band. Hij erkent de waarde van het geloof en ziet dat ook als deel van de oplossing, maar wel op een manier waarop het geloof invloed uitoefent op m’n zelfbeeld, identiteit en psyche.

Als je tegen moeilijkheden aanloopt waar je niet zo makkelijk zelf uitkomt is het zeker een aanrader om met Wim te gaan praten.

Delft, november 2020
- Jos

Ik heb Wim ervaren als een fijne coach die rust uitstraalt en in gesprekken er dingen uit weet te pikken die van belang zijn voor de coachvraag. Het werkte voor mij goed om door het schrijven van het reflectieverslag de gesprekken te verwerken/te laten landen.

Leiden, augustus 2020
- Marieke

Wim denkt mee, is flexibel, creatief, open, eerlijk en betrokken. Fijn om mee samen te zoeken naar waar en op welke manier groei mogelijk is!

Delft, juli 2020
- Linde

Wim is doortastend, open en eerlijk wanneer nodig. Hij doet dit geheel ontspannen en maakt zich onderdeel van jouw zoektocht. Knap hoe hij je in een paar sessies al flink veel over jezelf kan leren. Als je open staat voor verandering en zelfontplooiing dan zou ik Wim bij iedereen aanraden.

Ik voelde mij dermate veilig dat ik impulsief dingen geuit heb die ik zelfs thuis nog nooit eerder geuit had. Dat heeft mij vooral de ogen geopend. Compliment is daarom meer dan op zijn plaats voor de sfeer en veiligheid!

Zijn stijl paste goed bij mij (ik ietwat drukker, soms wat chaotischer en impulsiever). Dat matcht goed met zijn rust en ervaring. Zijn manier van werken is verder creatief en omvat een breed assortiment aan toepassingsmogelijkheden. Om mij meer uit te dagen de juiste vragen te stellen had Wim altijd weer een oefening of gedachte die hij deelde om mij verder te prikkelen.

Minder sterke punten? Ik zou ze niet weten. Ik geef hem een 10 op alle fronten. Voor mij werkte het allemaal.

Den Haag, februari 2020
- Harmen

Als je iemand zoekt die je even helpt het spoor weer te vinden, ben je bij Wim aan het goede adres! Hij weet jou dusdanig aan het denken te zetten dat je nieuwe inzichten krijgt. Het voelt vertrouwd. Ook het feit dat hij een christelijke coach is en het geloof (als je dat op prijs stelt) betrekt bij het traject heeft mij geholpen.

Voorburg, februari 2020
- Erik

Wim is een coach die de diepte ingaat met je. Ik was al na de eerste sessie verrast over het positieve effect dat zijn coaching had op mij. Eigenlijk is Wim de eerste persoonlijke coach die mij echt verder heeft geholpen. Bedankt daarvoor Wim.

- Hans, december 2019

Ik heb Wim ervaren als een aardig en betrouwbaar mens die echt naar je luistert. Door het aandachtig luisteren kwam hij in twee gesprekken met de juiste feedback en kon hij de vinger meteen op de zere plek leggen. Hij gaf vervolgens hele goede suggesties, waarmee ik snel positief resultaat heb kunnen boeken. Mocht ik onverhoopt op een toekomstig moment nog een keer behoefte aan coaching hebben, dan is voor mij duidelijk bij wie ik deze hulpvraag neerleg. Bedankt Wim!

- André, oktober 2019

De gesprekken met Wim hebben me geholpen beter contact te leggen met mensen, wat ik eerst lastig vond. Ik stap nu makkelijker op nieuwe mensen af. Het helpt daarbij dat ik anders, minder wantrouwend, naar onbekende mensen leerde kijken. Ik kan nu ook beter voor mezelf opkomen.

Wim heeft me in de coaching een spiegel voorgehouden om naar mijzelf te kijken. Daarbij besef ik beter wat ik van mijzelf en anderen mag verwachten. Dat hielp om mijn eigen houding te veranderen, zodat ik nu minder snel een oordeel vel over andere mensen.

Ik zocht een coach met grijze haren en die vond ik in Wim. Hij heeft veel ervaring en kan erg goed doorvragen om boven tafel te krijgen wat er echt aan de hand is. Het samen wandelen tijdens de gesprekken hielp heel goed en was fijn. Ik heb dingen tegen hem verteld die ik normaal niet aan andere mensen vertel.

De gesprekken hebben me ook opgeleverd dat ik andere dingen ben gaan aanpakken. Zo ben ik veel consequenter geworden in het meenemen van spullen naar mijn werk. Ook financieel zijn we orde op zaken aan het stellen. En tot slot ben ik me ook in gaan zetten om de relatie met mijn vrouw weer te verdiepen. Kortom, het heeft me veel opgeleverd!

- Mitchell, juni 2019 -

Ik ben erg tevreden over het coachingstraject van Wim. Hij heeft mij goed geholpen. Ik heb dagelijks nog plezier van de tips, oefeningen en andere informatie die ik heb gekregen. Verwachtingen over je werk knellen en doen pijn, het gevoel de controle kwijt te zijn, maar na een paar wandelingen met Wim, staat alles weer op een rij: …..wat een opluchting.

Het heeft mijn leven veranderd in positieve zin. Als je kritisch naar jezelf kunt kijken en iets durft te doen met wat je in de spiegel ziet die Wim je voor houdt, dan weet ik zeker dat je al je doelen kunt bereiken die je jezelf aan het begin van het traject hebt gesteld.

Bedankt Wim!

- Madelon, mei 2019

Nadat ik was vastgelopen in mijn werk, heeft Wim mij geholpen om op een gezonde manier weer aan het werk te gaan. Wim hielp mij om rust en orde te brengen in mijn denken. Hij hielp mij om te reflecteren. En om op zoek te gaan naar de basiswaarden die belangrijk zijn voor mij en waar ik ook in mijn werk op kan bouwen. Ik vond het daarbij waardevol dat Wim ook christen is. Hij biedt een veilige omgeving en beschikt over een rijk arsenaal aan methoden, modellen en oefeningen die behulpzaam kunnen zijn.

Het coachingstraject verliep in goede sfeer en was goed, verhelderend en nuttig. Soms was het ook ook confronterend, hard werken en ongemakkelijk. Wim was daarin altijd geduldig, rustig en vasthoudend. Mijn sessies met Wim zijn belangrijke stappen geweest in mijn herstel en hebben eraan bijgedragen dat ik na een half jaar weer met plezier en energie aan het werk ben. Ik zie er naar uit om in de toekomst met Wim te blijven werken om te groeien als persoon en leidinggevende.

- Steven, april 2019

Na uitval door burn-out ben ik bij Wim terecht gekomen. Vanuit die positie waren mijn verwachtingen van een “wandelcoach” niet erg hoog. Mijn situatie was immers redelijk uitzichtloos…., wat kan een wandelcoach daar aan veranderen?

Ontzettend veel! Door het nadenken over de ogenschijnlijk eenvoudige en basale vragen van Wim, merkte ik al na de eerste sessie een begin van herstel. Wim heeft de kracht te spreken, te zwijgen en te luisteren op de juiste momenten en begrijpt razendsnel waar je mee worstelt. Hij heeft een gave waar ik heel dankbaar gebruik van heb mogen maken.
Met zijn hulp in de
vorm van gesprekken, tips en zelfreflectie, heb ik écht geleerd anders naar mezelf en de werkelijkheid om me heen te kijken. Doordat ik mijn christelijke waarden met Wim kon delen, was hier een gemeenschappelijke basis voor. Die andere blik heeft nieuwe energie gebracht.
Ik heb me bij Wim
geen moment ongemakkelijk gevoeld: ik zag steeds vol verwachting uit naar de volgende ontmoeting.

- John, feb 2018

Wim is een geweldige, bekwame coach voor me geweest. Ik put nog dagelijks uit wat hij me heeft aangedragen.

Het was een best lang en intensief traject, maar ik zag er altijd naar uit. Wim laat je hard werken, dat kost energie, maar het levert dan ook veel op.

Hij is erg goed in luisteren, is invoelend en stimulerend. De erkenning van wie ik ben en mag zijn is hartverwarmend, en hielp enorm om verder te komen.

Tegelijk vraagt Wim ook kritisch door, neemt geen genoegen met te simpele antwoorden. Zijn feedback is altijd met groot respect, en met complimenten.

Hij heeft een heel arsenaal aan hulpmiddelen. Hij zoekt goed uit of een aanpak bij je past. Past het niet: even goede vrienden, er zijn genoeg alternatieven. Ik ben niet zo van theorie en boekjes, maar achtergronden zijn natuurlijk wel belangrijk, Wim geeft ze kort en helder.

Mooi dat we ons ook in het geloof verbonden konden weten. Dat is echt een extra kracht in de coaching geweest.

Kortom: van harte aanbevolen!

- Roelof Jan, nov 2017

Wim is een rustige en bijzonder congruente man met een prettige lach. Hij is een “echte coach”, in mijn eigen woorden: hij stelt die hele vervelende vragen, laat op de juiste momenten de stiltes vallen en laat veel aan je eigen ontwikkeling over.

‘Zonder schuren, gaat niets glimmen’ en Wim schuurt erop los in de coachgesprekken. Hij heeft mij niet alleen een spiegel voorgehouden, maar me geleerd (anders) naar dat spiegelbeeld te kijken. Zijn christelijke achtergrond was voor mij een enorme pré. Dat sloot erg goed aan bij mijzelf en mijn coachvraag.

- Bart, juni 2017

Ik heb Wim mogen meemaken als mijn coach/begeleider in een moeilijke periode op zowel privé- als werkgebied. Wat mij in ieder geval is bij gebleven, is dat hij een coach is die me heel erg scherp hield in m’n persoonlijke ontwikkeling. Geregeld feedback ontvangen op mijn handelen is een vorm die goed bij mij aansluit. De vragen waarom je juist zo handelt, komen regelmatig aan bod.

De combinatie van de feedback, inzichten hoe je het anders kunt doen en de nuttige theoretische kaders, zorgde bij mij dat ik mezelf weer terugvond in het hier en nu. Want we leven tenslotte vaak in de waan van de dag en nemen daarvoor niet vaak de tijd om ook even terug te kijken op ons handelen. Wat mij betreft moet dat ook vaker gebeuren. Ik heb Wim als een fijne, scherpe en deskundige coach ervaren.

- Zohair, aug 2017

Wim is een rustige en prettige gesprekspartner, die je wel aan het werk zet. De gesprekken hebben me meer inzicht, enkele andere perspectieven en handvatten voor de praktijk opgeleverd.

- Bettina, december 2016

Ik had veel last van het verwikkeld zijn in zorgen. De gesprekken met Wim hebben mij geholpen om hier grip op te krijgen. Wim luistert goed en stelt gerichte vragen. Hij nam mij soms mee door een oefening heen, wat mij meer inzicht gaf in hoe ik reageer op bepaalde situaties en waarom. Met name het RET-model en de tijdlijnoefening hebben mij erg geholpen om te snappen waar zorgen en angstgevoelens vandaan komen. Ik ben me nu meer bewust van wat er gebeurt en - minstens zo belangrijk - hoe ik hierin met mezelf kan omgaan. Dit alles heeft mij verder geholpen om met meer besef van eigenwaarde en vrede het dagelijks leven te leven.

- Luuk, november 2016

Ik heb lang geworsteld met wat ik als fotograaf en mens wil bereiken. Vanwege onvoldoende zelfwaardering met daarbij beperkende gedachten en overtuigingen vond ik het moeilijk om sturing te geven in mijn werk.

Wim weet mij keer op keer mijn onterechte overtuigingen te laten tackelen. Dit doet Wim door het stellen van de juiste vragen, die mijzelf laten inzien vanuit welke overtuigingen ik handel. Ook heeft hij leuke en nuttige oefeningen die mij verder helpen om open te staan in de zoektocht naar wat mij drijft. Eén van deze oefeningen is het model van Walt Disney. Door bewust 3x een andere positie in te nemen van de dromer, realist en criticus is er meer balans om creatief te zijn i.p.v. om mijn eigen ideeën weg te bekritiseren.

Mijn zoektocht is uiteindelijk succesvol geworden, doordat Wim mij geholpen heeft om mijn werk met een ander perspectief aan te gaan. Een perspectief waarbij ik mij niet laat leiden door wat ik denk dat anderen ervan vinden, maar vanuit mijn missie en visie.

- Jan, augustus 2016

Vooraf was ik sceptisch over het traject maar dat bleek al snel onterecht. Ik heb veel gehad aan de 6 à 7 gesprekken met Wim. Ik denk hetgeen wat ik van hem heb meegekregen zeer zeker in de praktijk toe te kunnen passen. Het was prettig om met Wim te praten. Vanaf het begin was er een klik en was het niet moeilijk om open en eerlijk te kunnen praten.

- Peter, mei 2015

Ons traject verliep anders dan gepland, doordat mijn situatie veranderde. Daardoor werden er eigenlijk twee trajecten gedaan. Hoewel het eerste nog niet echt afgerond was,  was er wel ruimte om in het tweede deel terug te komen op elementen uit het eerste.
Wim weet goed te raken waar de aarzelingen of moeiten zitten. Laat je daar woorden aan geven. Soms daagt hij je uit, door zijn woordkeuze of benadering (iets enigszins negatief aanzetten, omdat hij voelt dat je er zelf wat negatief tegenaan kijkt, zodat je er anders tegenaan gaat kijken en over nadenken. Niet negatief bedoeld dus, maar om je aan het denken te zetten. Althans, zo ervoer ik dat).

Ik heb door de inzichten, oefeningen en aanwijzingen van Wim een beter zicht gekregen op wat mijn sterkere punten en mijn valkuilen zijn. Wim doet een groot appèl op gevoelens benoemen. Ik denk wel dat Wim dat er echt uit heeft moeten trekken bij mij. Ik denk wel dat ik daar beter naar kan luisteren zonder meteen alles weg en stuk te redeneren. Maar ook heb ik beter leren onderkennen dat sommige dingen zijn zoals ze zijn, zonder daar meteen allerlei mitsen en maren aan te willen verbinden. Kortom: Wim weet je prima in de goede richting te duwen.

Barendrecht, januari 2024
- Martijn

Wim heeft mij geholpen om dichterbij de stap te komen om mijn fobie te kunnen overwinnen/dit onder ogen te kunnen zien. Wim is een kalme man die aandachtig luistert, op de goede dingen doorvraagt die je aan het denken laat zetten en bovenal jou het gevoel geeft dat hij jou begrijpt.
Met de EMDR-methode hebben we de angsten van vroeger en van de toekomst behandeld en zonder dat ik eerdere ervaringen had met deze methode, heeft dit mij verrassend dichterbij mijn doel gebracht. Door middel van deze methode voelde ik de angsten letterlijk mijn lichaam verlaten.

Zeer dankbaar ben ik voor die paar sessies die mij hebben geholpen. Daarnaast neem ik zijn tips mee in het dagelijkse leven en pas ik de methodes toe als ik in een situatie beland van mijn angst.

Maasland, juni 2023
- Aranka

Ik ben bij Wim terechtgekomen via zijn website. Tijdens de intake hadden we direct een klik en ik voelde vertrouwen door wie Wim is en door zijn brede kennis, ervaring en opleiding.

Wim maakte alle ruimte voor wat zich aandiende en waar ik mee aan de slag mocht, maar hield daarbij steeds oog voor het uiteindelijke doel waarvoor ik bij hem had aangeklopt. De sfeer en setting tijdens de sessies is veilig en vertrouwd. Wim is heel goed in het managen van de tijd zonder dat je er als klant druk door ervaart. We hadden telkens prettige en effectieve sessies.

Ik ben heel tevreden over het verloop en het resultaat van mijn reis met Wim.

Maassluis, mei 2023
- Marc

Wim neemt de tijd voor je en straalt rust en kalmte uit. Ik heb onze gesprekken ervaren als goede en afwisselende gesprekken. De ene keer spraken we samen diep door over heden of verleden, een andere keer gaf Wim een oefening. Daardoor waren de gesprekken veelzijdig. Dit vond ik erg prettig en behulpzaam. Na 8 gesprekken kan ik nu weer zelf verder aan de slag met de tools die ik heb geleerd.

Almkerk, dec 2022
- Ronald

Wim heeft mij met succes geholpen met het terugbrengen van het onderling vertrouwen en het verbeteren van de samenwerking tussen een aantal collega’s. Hij kwam snel tot de kern van het probleem en tot een plan dat paste bij waar ik als manager én mens tegen aan liep. Met veel flexibiliteit is hij tot het gewenste resultaat gekomen. Dat doet hij door vragen te stellen, open, oprecht en onbevooroordeeld te luisteren, te reflecteren, het goede gesprek te voeren en oplossingen aan te reiken. Daarbij is hij rustig, neemt de tijd die nodig is, maar kan ook doorpakken als de situatie er om vraagt.

Delft, dec 2022
- Marleen

Ik ben erg tevreden over het traject dat ik met Wim heb doorlopen. Mijn hulpvraag en situatie vereisten een aanpak op maat en Wim wist zijn structuur en methoden daar goed op aan te passen waardoor ik op een erg prettige manier heb kunnen werken naar een antwoord op mijn vraag.

Delft, okt 2022
- Enne

Na een lange tijd te worstelen met mijzelf gezocht naar hulp en deze gevonden bij Wim de Jager.
Veel piekeren en gedachtes malen zijn mij niet vreemd. Dit kost veel energie en bij het wisselen van baan liep ik hier steeds meer tegenaan. Hierdoor. Om hulp vragen zit niet in mijn aard en daardoor loop ik nog wel eens tegen problemen aan die vaak in gedachten groter lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn. Wim heeft mij altijd een luisterend oor kunnen bieden en vraagt veel door. Hierdoor ga je zelf anders denken. Daarnaast is Wim ook kritisch  en duidelijk in het aangeven wat je zelf wel zou kunnen veranderen en wat niet. De technieken die besproken zijn, worden op een duidelijke manier uitgelegd en vaak ook direct toegepast in oefeningen. Duidelijk is voor mij geworden dat je er niet alleen voor staat, alhoewel dat soms het gevoel kan zijn wat overheerst. Wim heeft mij bewuster gemaakt van mijn gevoelens en geleerd deze toe te passen in gesprekken met bijvoorbeeld een leidinggevende.

Delft, aug 2022
- Mark

Wim heeft mijn man en mij weer dichter bij elkaar gebracht door onze manier van communiceren te verbeteren. We hebben daardoor meer begrip en waardering voor elkaar gekregen. Hierdoor zijn er minder ruzies en conflicten en staan we weer meer met elkaar in verbinding.

Den Haag, juni 2022
- Romy

Wim is een prettige coach die met aandacht en geduld naar je luistert, doorvraagt en je aanmoedigt om stappen te zetten. Wim zet diverse instrumenten in om je verder te helpen. De gesprekken hebben mij dan ook erg geholpen. Ik raad Wim zeker aan als coach bij diverse levensvragen!

regio Delft, april 2022
- Anoniem

Het was eerst even wennen aan de manier waarop de gesprekken werden gehouden, maar er was al snel een klik en een goede ontspannen sfeer. De coach stuurde de gesprekken zo, dat ik vaak aan het woord was. En door middel van zeer rake opmerkingen werd me een goede spiegel voorgehouden. Door die duidelijke, confronterende manier van werken en door het uitvoeren van verschillende opdrachten ben ik meer over mezelf te weten gekomen. En door een andere manier van kijken naar dingen en naar mezelf, kreeg ik de tools om me een positieve verandering eigen te maken. En dat op zo’n manier dat ik daar niet steeds in terugval. Al met al ben ik heel tevreden met de manier waarop ik mijn coachdoel behaald heb.

Delft, feb 2022
- Carl

In een tijd waarin ik aan alle kanten vastliep, heeft Wim mij geholpen bij het maken van de moeilijkste beslissing van mijn leven. Vanaf het begin heb ik een goede klik ervaren. De communicatie was ontvankelijk, vriendelijk en confronterend, waarbij Wim zowel oog heeft voor inhoud als lichaamstaal. Humor en luchtigheid spelen in de gesprekken een verademende rol. Juist door dieper in te zoomen op mijn identiteit als persoon, hebben de gesprekken mij geholpen om met overtuiging een nieuwe weg in te slaan.

Zoetermeer, juni 2021
- Eduard

Omdat ik de kans kreeg in coronatijd een ontwikkeladviestraject te doorlopen, ben ik op zoek gegaan naar een goede loopbaancoach. Ik vond in Wim een uitstekende! Hij luistert goed, houdt je zo nodig een spiegel voor en vraagt door. Hij  heeft mij nieuwe inzichten gegeven om te komen tot een andere beroepskeuze en mij geholpen mijzelf te profileren. In een kort tijdsbestek heb ik met hem gezocht naar nieuwe mogelijkheden, passend bij mijn kwaliteiten. Ik voel me daardoor een stuk zelfverzekerder en sta op die manier sterker op de arbeidsmarkt. Ik beveel Wim als loopbaancoach zeker aan!

Rotterdam, juni 2021
- Gerda

Wim is een goede coach. Hij is professioneel, vraagt goed door en wist goed tot de kern van mijn probleem te komen. Wim gebruikte afwisselende methoden die hielpen om meer zelfinzicht te krijgen waardoor ik echt het gevoel heb weer een grote stap te hebben gemaakt in het kennen van en omgaan met mezelf.

Den Haag, december 2020
- A.E.

Ik heb Wim ervaren als een heel prettig persoon. Tijdens de gesprekken voelde ik mij erg op mijn gemak, wat bijdroeg aan een vertrouwde omgeving. Wim is oprecht geïnteresseerd, heeft een warme persoonlijkheid en combineert dit met het stellen van de juiste, prikkelende vragen. Hij is een ervaren coach en gebruikt verschillende methodieken en oefeningen, waardoor meerdere onderwerpen worden besproken.

In de coachingsgesprekken, heb ik concreet geleerd om grip te krijgen op negatieve gebeurtenissen/gedachtes. Het voelde als heel prettig om grip te krijgen op een negatieve ervaring/gedachte en hier vervolgens ook invloed op te kunnen uitoefenen.

Ik beveel Wim van harte aan, hij is een warme en betrokken coach!

Delft, november 2020
- Matthijs

Ik ben zeer tevreden over de coaching die ik via Wim heb ontvangen. Het eerste mail contact was al prettig en het was fijn dat het eerste gesprek snel kon plaatsvinden. In de gesprekken voelde ik mij op mijn gemak. Hij luisterde goed naar mij en maakte kundig gebruik van stiltes. Hij had daarbij veel respect voor mij, maar ook de andere mensen, over wie ik sprak. Er was geen oordeel, en dat was ontzettend prettig! Ik zou het een ander zeker aanbevelen om met Wim in gesprek te gaan. Ik heb het echt als zeer waardevol ervaren.

Delft, oktober 2020
- Marieke

Hallo allemaal!
Ik zal eerst ''kort'' wat over mezelf vertellen...
Ik strijd al bijna mijn hele leven met een altijd aanwezige angststoornis en een wisselvallige overgevoeligheid voor negativiteit triggers of soms simpelweg te veel prikkels, met periodes van heftige depressie als gevolg.
Dit heeft altijd als een rode draad door mijn leven heen gelopen en het vreselijk moeilijk gemaakt om mezelf te ontwikkelen tot volwassen man, of om überhaupt te functioneren in deze samenleving en om goede contacten te kunnen leggen en op te bouwen buiten de kleine groep mensen om me heen die ik in mijn jeugd wel heb toegelaten..
Toen ik jonger was, dacht ik dat het normaal was om altijd bang of gespannen te zijn, zelfs wanneer er totaal geen reden toe was. Over de jaren heen begon het me steeds duidelijker te worden dat dit niet normaal was en wat vervelender was dat dit niet iets was waar ik zomaar overheen zou groeien..

Je zou kunnen zeggen dat ik in die jaren obsessief gefascineerd ben geworden in het concept van zelf verbetering. Ik heb tientallen boeken gelezen over zelf ontwikkeling, zodat ik langzaam maar zeker kon begrijpen waarom mijn hersenen dachten op de manier zoals ze dat deden. En wat ik kan doen om mijn denken om te draaien, zodat ik degene kon worden, die bepaalde hoe ik me voelde in plaats van dat ik een slaaf was van de wervelwind aan emoties die door m'n hoofd heen gingen, zelfs wanneer dat voor de buitenwereld nauwelijks zichtbaar was.
Ik denk ook dat ik inmiddels wel kan zeggen dat er veel te leren valt en dat het echt mogelijk is om meer controle te krijgen over de diepere emoties in je hoofd, die soms onbereikbaar lijken en onmogelijk te veranderen.
Het heeft me uiteindelijk gemaakt tot de man die ik nu ben, en ik mag er zeker zijn. Inmiddels ben ik van middelbare leeftijd, ik heb een goede baan die me uitdaagt en een fantastische relatie.....

Ik heb mijn eigen verwachtingen naar mezelf toe op alle fronten overtroffen. Ik durfde vroeger soms de deur niet eens uit om naar de winkel te gaan, maar dat lijkt nu zo ver weg, dat het bijna voelt of dat een ander persoon was dan wie ik nu ben.... en in zekere zin klopt dat denk ik ook.
Maar toch was ik niet gelukkig.

Ik begon te geloven dat ik mezelf altijd moest blijven verbeteren, de strijdlust die mij ertoe aanzette om mezelf op te bouwen en waar ik veel aan heb gehad, begon langzaam mijn nieuwe grootste vijand te worden.
Het feit dat ik mezelf en mijn emoties nooit 100 % onder controle zou krijgen, dat de angst en gevoeligheid nog steeds ergens in mij zaten, diep verstopt achter lagen van aangeleerde, zelfs al had ik er nauwelijks nog last van. Het zou nooit goed genoeg zijn...

Dat is de reden dat ik in contact ben gebracht met Wim de Jager,
en dat is een heel verstandige keuze geweest... Ik heb niet veel gesprekken gehad, maar het waren er genoeg.

Wat ik heel fijn vond aan Wim is dat hij het bijzondere talent bezit om helderheid te geven aan de chaos die soms in ons hoofd omgaat.
Hij luistert oprecht en weet je ook te confronteren en uit te dagen op een fijne rustige manier waardoor voor mij al heel snel duidelijk werd wat het missende puzzel stukje was, waar ik echt nog voor mocht vechten.
Voor mij was dat het gevoel 'goed genoeg te zijn', waar alles om draaide. Niet dat ik de theorie daarachter zelf niet kon bevatten, maar ik had niet het outsider perspectief wat Wim mij kon geven, en niet de mogelijkheid om helder te zien waar ik mijn energie in moest steken.

Wim heeft mij geholpen om het punt te bereiken, waarop ik durf te zeggen dat ik goed ben, niet perfect, maar goed genoeg. En dat is voor mij intens waardevol....
Ik zal hem ook altijd dankbaar blijven.

Voor wie dit leest, ga ervoor, probeer je bloot te geven,
en hij zal je in de juiste richting sturen!

Succes:)

Groetjes,

Katwijk, augustus 2020
- Paul

Ik kwam bij Wim terecht vanuit mijn vraag naar het verkennen van mijn levensbalans. Ik liep vast op mijn levensstrategie om door zelfbeheersing, ‘control’, mijn rollen en verantwoordelijkheden (in werk, gezin, kerk) te vervullen. In een viertal gesprekken over een periode van een aantal maanden heeft Wim mij geholpen om mijn strategieën, behoeften en gevoelens te bespreken, herkennen en erkennen. Voor mij was een cruciale ommekeer het besef dat ik door God geliefd ben, en dat ik alleen vanuit overgave aan die liefde verder kan groeien. Niet door controle, maar door overgave. Na deze vier gesprekken ben ik er nog niet, maar het heeft mij de basis gegeven om op een andere manier mijn leven in te steken, en om nieuwe patronen te laten ontstaan.

Wim heeft het talent om het gesprek in een juiste balans te sturen en te volgen. Hij is in staat om aandachtig te luisteren, te observeren, te spiegelen en door te vragen. Daarnaast heeft Wim een mooie bagage van adviezen, tips en wegwijzers waardoor ik met nieuwe ideeën en inspiratie mijn levensweg kan vervolgen.

- Koos, november 2019

Wim heeft mij in verband met spanningsklachten geholpen om mijzelf nog beter te leren kennen. Ik heb nieuwe inzichten gekregen over mijzelf, wat mij heeft gevormd tot wie ik nu ben. Wim doet dit rustig en kundig door het stellen van de juiste vragen. Dit alles op een uitnodigende, vriendelijke en vertrouwenwekkende wijze.

- Patrick, juni 2019

De gesprekken die ik gevoerd heb zijn voor mij helpend geweest om tot beslissingen in mijn loopbaan te komen. Ik voelde mij gehoord, het was veilig en ik kreeg de ruimte om te zijn wie ik ben. Daarnaast was de sfeer gewoon goed. De manier van vragen stellen en doorvragen heeft er voor gezorgd dat ik mezelf beter heb leren kennen. Het ontdekken en soms herontdekken van sterke kanten heeft mijn eigen waarde vergroot. Ik heb inzicht gekregen in wat ik leuk vind en wat bij mij past. Daarnaast heb ik ook geleerd hoe ik om kan gaan met zwakke kanten van mijzelf.

Al met al een waardevol coachtraject!

- Annelize, mei 2019

Ik vond de combinatie van lopen in de natuur en de gesprekken ideaal om daarmee de vinger op de zere plek te leggen. De tools en handvatten die ik vervolgens heb meegekregen gaan mij zeker verder helpen. Ik zou dit zeker iedereen aanbevelen.

- Jeff, mei 2019

Na het introductie gesprek voelde ik mij veilig bij Wim om mijn schild te laten zakken. Wij zijn samen een avontuur begonnen op zoek naar mezelf. Hiervoor hebben we niet enkel theorie toegepast, maar vaak geoefend. Tijdens deze oefeningen gingen we ook naar sterkere gebeurtenissen van vroeger. Door mijn gevoelens van toen boven te laten komen in een veilige omgeving hebben die nu een plek gekregen. Waar eerst enkel barrières en knopen waren, is er nu kracht. Deze kracht laat me toe om ook zelf weer naar heftige gebeurtenissen toe te gaan.

Wim is integer, begripvol, geduldig maar vooral ook opmerkzaam genoeg om in te spelen op de, toen voor mij nog onbekende, gevoelens in mij. Die hebben we samen ontdekt. Wim heeft mij enorm geholpen het voorbije half jaar.

Bedankt Wim!

- Steve, maart 2019

Wim is een goede en fijne coach. Ik had vaak het idee dat hij recht door mij heen zag. Ik heb erg genoten van hoe hij luisterde en scherp was in het opmerken van mijn onderliggende gedachten en gevoelens, voordat ik ze zelf door had. Dat vind ik knap. Hij bleef altijd gewoon lekker scherp doorvragen als hij het idee had dat ergens nog meer achter zat.

Dat konden af en toe ook wel confronterende gedachten zijn over niet gezonde overtuigingen over mezelf. Wim heeft mij geholpen om die onder ogen te zien en mezelf en ook die gedachten te accepteren als wie ik ben. Toen ik zag dat Wim mij net zo goed accepteerde wanneer ik bepaalde dingen over mezelf vertelde, besefte ik dat ik mezelf ook zo mag accepteren. Bij de positieve dingen die ik vertelde was het alsof ik die vanzelfsprekend vond en hij mij liet zien dat ik daar echt dankbaar voor mag zijn, ook God dankbaar voor mag zijn. Met behulp van het model ‘de cirkel van acht’ heeft hij mij leren denken in mogelijkheden in plaats van in problemen.

Ik vond het ook fijn om voorbereid te worden op het moment dat we klaar zouden zijn met coaching. De eerste sessies was het vooral zo, dat ik met problemen kwam en verwachtte dat hij het voor mij ging oplossen. Door de coaching heb ik nu de tools die ik nodig heb om in wisselende omstandigheden zelf de balans terug te vinden.

- Maarten, juli 2018

During one of the most difficult periods of my private life so far, I had a chance to be coached by Wim to pass over this period.  My coaching by Wim started with his introduction to me and he gave me time to tell him who I am and what was going wrong. Very quickly, Wim understood the situation and all the stresses it was bringing to my daily life and activities.

Through discussions, Wim criticized and he was direct to me which really helped me to understand and see my part of the situation, especially because my case involved other individuals. He gave me homework and asked me good questions that helped me to get more insights about myself by reflecting on the days of my life at that period.

During several sessions I had with Wim, we did an exercise that helped me and will always help to make decisions in my life. The exercise helped me to think out of the box and explore more options to be able to understand the situation better before the decision making. The exercise ABC as A=Activating event,  B=personal Believe, and C=Consequences, learned me how to find the origin of stress and how to deal with it. He helped me not only to look at the negative sides of the situation, but  rather elaborate on finding positive believes. Those actually helped me to go forward and find smart and good other ways to pass over my stressful moments.

My training with Wim became successful because he helped me to make an important decision in my life by which I was able to look at the future again. For this reason, I will recommend anyone who is in a need of a personal trainer, coach or an external person to listen to your story and give you advises.

- Protogene, February 2018

Ik heb de gesprekken bij Wim altijd prettig gevonden. Hij stelt scherpe vragen en vraagt naar de beweegredenen  van dingen waar je normaal niet bij stil zou staan. Het antwoord ‘dat doe ik altijd’ of ‘daar heb ik (geen) zin in’ is niet genoeg. Waarom doe je het zo? Waarom heb je er (geen) zin in?

Het heeft mij geholpen bewuster mijn keuzes te maken en een hoop inzicht gegeven in alle afweermechanismes voor onplezierige/pijnlijke dingen, die ik had opgebouwd en waar ik tot mijn coachingsgesprekken eigenlijk altijd mee weg kwam.

Wim is een rustige luisteraar, die de tijd geeft om over een vraag/antwoord na te denken en je antwoord dus niet zomaar voor genoeg aanneemt. Coaching is vaak confronterend, maar Wim brengt het goed en zonder verwijt naar jou als persoon. Sterker, hij heeft vaak een voorbeeld van een theorie waarmee je je probleem simpel, duidelijk onder ogen kunt zien en waarmee het zoeken naar een oplossing een stuk gemakkelijker wordt.

Ik vond de gesprekken fijn. Wim heeft mij zeker een spiegel voorgehouden en goede handvatten meegegeven om mee verder te gaan.

- Marcel, mei 2017

Wim heb ik ervaren als een vriendelijke, rustige en ervaren coach. Ik voelde mij tijdens het gesprek erg op mijn gemak en hij vroeg goed door als ik iets vertelde. Door hem kreeg ik veel nieuwe inzichten gedurende het coachingstraject van vier gesprekken. Deze inzichten pas ik dagelijks toe en zorgen ervoor dat ik minder zwaar til aan alledaagse dingen. Ik heb het coachingstraject als zeer prettig ervaren en kan Wim aan iedereen aanbevelen. 

- Rebecca, oktober 2016

Wim is in staat om uit een heel verhaal de essentie te halen en daarop door te gaan, zodat je zelf tot een oplossing kan komen. Door zijn rust en doorvraagkwaliteiten kwam ik tot de kern en durfde ik me open te stellen. Tijdens de gesprekken voelde hij precies aan wat er nodig was: doorvragen, compliment, stilte, kritische noot... wat dan ook, het was goed. Ik zie hem als een rustige, oprecht geïnteresseerde coach die motiveert tot zelfinzicht en niets gek vindt. Ik raad dit iedereen aan!

- Liesbeth, juni 2016

Het relatief korte coachingstraject van vijf gesprekken heeft me heel veel opgeleverd. Het ‘huiswerk’ waaronder een waardenoefening, het schema urgent/niet urgent en belangrijk/niet belangrijk, het verzamelen van complimenten is zeer zinvol geweest. Het geleerde kan ik in alle opzichten in de praktijk toepassen. Ik voelde me echt goed gecoacht!

- Ellen, oktober 2015

Ik ben zeer tevreden over Wim en zijn expertise. Hij heeft mij in een drietal gesprekken geholpen in mijn ontwikkeling als teammanager. Ondanks mijn onduidelijke hulpvraag, kwam hij met de juiste hulpmiddelen aanzetten om mij bewuster te maken van mijn eigen missie/visie en handelingen. Ik ervoer een goede klik met Wim en kijk zeer tevreden terug op zijn bijdrage.

- Harmen, mei 2015